Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsOpleidingenBacheloropleidingenWijsbegeerte (deeltijd)
Header image Wijsbegeerte

Wijsbegeerte

Hou je van kritisch redeneren? Sta je open voor verschillende manieren van denken? Wil je bezig zijn met maatschappelijke en wetenschappelijke vragen? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Als filosofiestudent stel je vragen waar anderen genoegen nemen met antwoorden. Zo draag je bij aan de verheldering en oplossing van problemen in de wetenschap en de samenleving. 

Je deinst er niet voor terug om over abstracte vragen na te denken. Je bent kritisch en houdt niet van zweverigheid. Je wilt een gestructureerd overzicht van de filosofie, maar wilt niet alles voorgekauwd krijgen. Je bent geïnteresseerd in maatschappelijke en wetenschappelijke vragen. Je bent gefascineerd door de verschillende denkwijzen die mensen er in de loop van de tijd op na hielden.

Je kunt de bachelor Wijsbegeerte zowel in voltijd als deeltijd volgen. Het is ook mogelijk om een verkorte bachelorstudie Wijsbegeerte te doen in combinatie met de bachelor van een andere studie. Zie hiervoor de bachelor Wijsbegeerte van een Bepaald Wetenschapsgebied.

Meer over deze opleiding
Feiten & Cijfers
Titel/Graad
BA in Wijsbegeerte
Croho code
56081
Type opleiding
Bachelor
Voertaal
Nederlands (75%)
Duur
36 maanden (180 ECTS)
Start
Vorm
deeltijd
Faculteit
Wijsbegeerte
printOok beschikbaar in het: English