Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsOpleidingenBacheloropleidingenRechtsgeleerdheid
Header image Rechtsgeleerdheid

Rechtsgeleerdheid

Arbeidsmarkt

Rechtsgeleerdheid maakt van jou een allround jurist. Met deze opleiding staan alle juridische beroepen voor je open. Als jurist kun je advocaat, rechter of officier van justitie worden. Veel juristen komen in het bedrijfsleven terecht of bij de overheid. Als jurist kun je ook een adviserende, leidinggevende of administratieve functie krijgen in het bank- en verzekeringswezen.

Voor enkele filmpjes van onze alumni over verschillende loopbaanperspectieven voor de bachelor Rechtsgeleerdheid kijk op: http://www.rug.nl/rechten/loopbaanperspectief

Potentiële beroepen

 • Togaberoepen (o.a. advocaat)
 • Notaris
 • Belastingadviseur
 • Juridische functie in het bedrijfsleven
 • Juridische functie bij de overheid
 • Testimonial van Marloes Teunissen

  – Marloes Teunissen
 • Testimonial van Iason van der Meulen

  Van kleins af aan een groot rechtvaardigheidsgevoel

  Van kleins af aan heb ik een groot rechtvaardigheidsgevoel, waardoor mijn interesse voor de opleiding Rechtsgeleerdheid is ontstaan. Om écht zeker te zijn van mijn studiekeuze heb ik open dagen van verschillende universiteiten bezocht en heb ik een online Webklas gevolgd bij de Rijksuniversiteit Groningen. Ik kwam er achter dat ik het interessant vind om uit te zoeken wat mogelijk is binnen de kaders van de wet en in hoeverre de persoonlijke vrijheid van individuen mag worden beperkt.

  Het recht is voor ontzettend veel zaken de basis en beïnvloedt ons hele leven. Ook is het recht een discipline die invloed heeft op vele andere gebieden. Dit zorgt ervoor dat de studie een goede basis vormt voor de toekomst en het mogelijk maakt om later ontzettend veel kanten op te gaan! 

  Sluiten
  – Iason van der Meulen
printOok beschikbaar in het: English