Over onsWerken bij de RUGDaarom werk je bij de RUG

Professionalisering

De RUG is een ambitieuze universiteit. Om deze ambities te kunnen realiseren, investeert de RUG in het opleiden en ontwikkelen van haar medewerkers.

Zo bieden we een uitgebreid intern opleidings- en trainingsprogramma. Voorbeelden uit dit programma zijn

• Leiderschap voor WP en OBP
  • Loopbaanoriëntatie voor WP en OBP
  • Ondersteuning bij het schrijven en presenteren van NWO aanvragen

Nieuwe hoogleraren kunnen deelnemen aan een speciaal introductieprogramma. Voor vrouwelijke wetenschappers is er een mentoringproject.

Ook buiten de RUG zijn er mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. We moedigen medewerkers daarbij aan tijdelijk naar het buitenland te gaan. De RUG heeft talloze universitaire samenwerkingsverbanden. Daarnaast participeren we in Europese mobiliteitsprogramma’s waarin stafuitwisseling mogelijk is.

Van nieuwe docenten verwachten we dat ze de Basiskwalificatie BKO halen. Dit is een bewijs van didactische bekwaamheid voor docenten in het wetenschappelijk onderwijs. Ook voor zittende docenten staat dit traject open. Door middel van workshops ondersteunt de RUG docenten bij het samenstellen van een portfolio ten behoeve van de BKO.

De ontwikkeling van medewerkers vormt ook een vast onderdeel van de jaarlijkse R&O gesprekken.

Laatst gewijzigd:13 juni 2013 16:49
printOok beschikbaar in het: English