Over onsWerken bij de RUGDaarom werk je bij de RUGTestimonialsJong talent vertelt

Jong talent vertelt

Wieling
Martijn Wieling: computationeel taalkundige

Bij binnenkomst in het kantoor van Martijn Wieling verontschuldigt hij zich voor het feit dat de deur moeilijk dicht kan. De ruimte in zijn kamer wordt voor een groot deel in beslag genomen door een enorme koffer en een bijzonder uitziend apparaat, waar sensoren uit bungelen. Het blijkt een articulograaf te zijn, waarmee hij kan zien wat er gebeurt met de tong en lippen van mensen als ze praten. Kennis die bijvoorbeeld heel behulpzaam kan zijn bij het aanleren van een vreemde taal.

Janssen
Fanny Janssen: demograaf en epidemioloog

Op een zonnige dag bezoeken we demograaf Fanny Janssen op de Zernike Campus. Ze is druk in gesprek met één van haar nieuwe PhD studenten die net is aangekomen uit Barcelona. Ook hij zal meewerken aan het vijfjarige Europese onderzoek van Janssen, waarvoor ze onlangs een prestigieuze VIDI-beurs van 800.000 euro ontving.

Roest
Diederik Roest: theoretisch fysicus en kosmoloog

De werkkamer van Diederik Roest ademt de sfeer uit die je misschien al verwacht bij een natuurkundige: gevulde boekenkasten, aankondigingen van seminars en veel ingewikkeld ogende berekeningen op het whiteboard. Op de gang naast veel formules ook foto’s van uitjes met collega’s en ansichtkaarten uit alle windstreken. Het is duidelijk dat de wetenschappers hier niet in eenzaamheid hun onderzoek verrichten.

Han Thomas Adriaenssen
Han Thomas Adriaenssen: filosoof

Op een donkere herfstochtend ontmoeten we filosoof Han Thomas Adriaenssen. Het oude en sfeervolle gebouw van de Faculteit Wijsbegeerte ademt een sfeer uit waarin je elk moment een groep zeventiende-eeuwse filosofen verwacht tegen te komen.

Laatst gewijzigd:16 december 2015 11:39
printOok beschikbaar in het: English