Over onsWerken bij de RUGDaarom werk je bij de RUGTestimonials

Stephan van Galen

Stephan van Galen is directeur van het Bureau van de Universiteit. Hij is gepromoveerd op de geschiedenis van Birma tussen 1500 & 1700. Na zijn promotie is hij werkzaam geweest als beleidsadviseur bij de VSNU en secretaris van het bestuur van de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Als directeur van het Bureau van de Universiteit houdt Stephan van Galen zich bezig met bestuur en organisatie van de universiteit

Een dynamische omgeving

Toen ik hoorde dat de RUG op zoek was naar een secretaris van het College van Bestuur en directeur van het Bureau van de Universiteit, was ik meteen enthousiast. De RUG is een klassieke, breed georiënteerde universiteit. Maar bovenal: een universiteit met ambities. De RUG heeft niet alleen recent een nieuwe campus geopend in Friesland (Leeuwarden), maar we beginnen in 2017 ook met een campus in China (Yantai). Het is een universiteit waar echt iets gebeurt. Dat vraagt ook veel van de medewerkers. Er wordt hier met veel passie hard gewerkt. Je moet dan ook een bepaalde drive hebben om hier te gedijen.

Sociaal

Als directeur van het Bureau van de Universiteit heb je zicht op (bijna) alles wat er binnen de RUG gebeurt. En dan valt op dat de RUG een heel sociale werkgever is, die op een bijna ouderwetse manier voor de medewerkers zorgt. Het is een hechte gemeenschap, waar mensen oog hebben voor elkaar. Tegelijkertijd echter is de blik ook naar buiten gericht. Zo loopt de RUG voorop als het gaat om sociale vraagstukken. Bij een onderwerp als de Participatiewet nemen we echt de lead in deze regio.

Ik merk dat medewerkers trots zijn dat ze werken aan de RUG. Mensen zetten zich voor 100% in en daar word ik blij van.

Internationaal georiënteerd

De RUG is een echte internationale gemeenschap. We zorgen ervoor dat nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen. Zo is de RUG de initiator van het International Welcome Center North, een centrum dat internationale medewerkers begeleidt bij alle procedures rond immigratie, maar dat ook sociale activiteiten biedt. Daarnaast is er veel aandacht voor de partners van buitenlandse medewerkers en zoeken we actief naar werk voor hen. Zo haalt de RUG de buitenwereld naar binnen. Een substantieel deel van onze staf komt uit het buitenland, en dat zorgt voor een dynamische omgeving waarin je veel verschillende culturen ontmoet. Tot mijn verrassing kwam ik hier een oude kennis uit India tegen. Zij bleek al jaren bij de RUG te werken.

‘Great Expectations’

Onze wetenschappers doen baanbrekend onderzoek en dat geeft een geweldige ‘buzz’ in de organisatie. De RUG trekt ook studenten uit zeer diverse werelddelen. Maar liefst 15% van onze studenten komt uit het buitenland en dat worden er ieder jaar meer. Als ik door het Academiegebouw loop, dan voel ik de energie van al die jonge mensen met hun dromen en ambities. Het feit dat hier zoveel mensen rondlopen die aan het begin van hun carrière staan en die het leven vol verwachting tegemoet treden, maakt dit tot een heel andere werkplek dan wat je aantreft in een doorsnee organisatie. Hier voel je constant een sfeer van ‘great expectations’.

Stad en Ommeland

Groningen is niet alleen een bruisende studentenstad. Even buiten Groningen begint ook direct het platteland. De bossen van Drenthe liggen op fietsafstand. Ik zou iedereen die naar Groningen verhuist dan ook aanraden: kijk rustig om je heen voordat je besluit waar je gaat wonen. Of je nu houdt van de stad of van het platteland, er is altijd een woongebied op fietsafstand van het werk. Ook voor kinderen is het een veilige plek om op te groeien. Zelf fiets ik iedere ochtend fluitend naar mijn werk. Onderweg geniet ik van de schone lucht en de geur van bloemen. Dat was in de Randstad echt anders.

Laatst gewijzigd:07 september 2016 10:18
printOok beschikbaar in het: English