founded in 1614  -  top 100 university

Testimonials

Oliver Tucha

Als hoogleraar Klinische Neuropsychologie behandelt Oliver Tucha mensen met neurologische en psychiatrische aandoeningen. Hij richt zich in zijn onderzoek op het verbeteren van de beoordeling, behandeling en verzorging van deze mensen.

Waarom Groningen?

Oliver Tucha

Voordat ik naar Groningen kwam werkte ik bij een Britse universiteit. Hoewel ik erg van het werk genoot, miste ik toch één ding: de mogelijkheid om direct met patiënten te kunnen werken. Dit aspect is van essentieel belang voor mijn onderzoek als hoogleraar Klinische Neuropsychologie, maar helaas hebben de Britse universiteiten geen sterke traditie waar het gaat om toegang tot patiënten met neurologische en psychiatrische aandoeningen. Afgezien daarvan was ik eigenlijk heel tevreden. Op een dag kwam ik, heel toevallig, een vacature tegen. Toen ik het las besefte ik dat het de eerste functiebeschrijving was die 100% op mijn persoonlijke profiel aansloot. Hoewel ik niet actief op zoek was naar een andere positie, voelde ik dat ik moest reageren.

Meteen goed

Vanaf dat moment ging alles heel snel. Ik kende Groningen al van reputatie door de vakliteratuur die ik las. Dit kwam vooral omdat een groot deel van mijn master-scriptie gebaseerd was op een neuropsychologisch model dat was ontwikkeld in Groningen. Kort nadat ik op de vacature had gereageerd werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Er was weinig tijd om me voor te bereiden en dus zocht ik op het internet naar meer informatie over recente onderzoeksthema's en de mensen die werkzaam zijn op de universiteit. Dit zag er allemaal veelbelovend uit. Zodra ik in Groningen aankwam, was ik meteen gecharmeerd van de stad en de mensen. Het voelde gewoon goed.

Steun en waardering

In de weken voor mijn afspraak, kreeg ik veel steun en waardering. Ik kwam erachter dat de faciliteiten en mogelijkheden in Groningen zelfs beter waren dan ik had gehoopt. Alle vragen die ik had over, bijvoorbeeld, mijn pensioen en een ziektekostenverzekering, werden snel beantwoord. De twijfel die nog bestond verdween hierdoor en het maakte de beslissing om naar Groningen te komen nog gemakkelijker.

Dynamische afdeling

Bij de afdeling Psychologie worden zowel het onderzoek als het onderwijs hoog gewaardeerd. Er werkt een dynamische groep mensen met wie ik mij graag associeer. Mijn collega's zijn heel enthousiast over hun werk en streven altijd naar de hoogste kwaliteit. Omdat mijn collega’s zo aardig zijn, voelde ik me al snel volledig geïntegreerd.

Deel uw twijfels

Voor iedereen die overweegt om naar Groningen te komen, zou ik zeggen: Gewoon doen! Als u nog steeds twijfelt, deel uw zorgen en problemen met anderen. De mensen hier zullen zeker naar u luisteren en proberen om u zo goed mogelijk te ontvangen. En als u dan naar Groningen komt zal blijken dat alles vanzelf op zijn plek valt!

Laatst gewijzigd:13 augustus 2015 15:57