founded in 1614  -  top 100 university

Testimonials

Sunkung Choi
Sunkung Choi: assistant professor at the Faculty of Economics and Business

The University of Groningen is also a great place to start your career as a lecturer. Dutch students are less reserved than Asian students, which guarantees an interactive exchange of knowledge in the classroom between teacher and students . To anyone thinking about looking for a job in Groningen, I would say: ‘Don’t hesitate, just do it!’

Stephan van Galen
Stephan van Galen: Directeur van het Bureau van de Universiteit

"Zo loopt de RUG voorop als het gaat om sociale vraagstukken. Bij een onderwerp als de Participatiewet nemen we echt de lead in deze regio. Ik merk dat medewerkers trots zijn dat ze werken aan de RUG. Mensen zetten zich voor 100% in en daar word ik blij van."

Halbertsma
Tjalling Halbertsma: Director International van het Centre for East Asian Studies Groningen

"Wat mijzelf steeds weer opvalt, is hoeveel ruimte je als wetenschapper binnen de RUG krijgt om je interesses na te streven. Je kunt jezelf op veel manieren ontwikkelen, door onderzoek, maar ook door cursussen en opleidingen. Dat biedt veel ruimte voor ontwikkeling en verdieping."

Tucha
Oliver Tucha: hoogleraar klinische neuropsychologie

"Voor iedereen die overweegt om naar Groningen te komen, zou ik zeggen: Gewoon doen! Als u nog steeds twijfelt, deel uw zorgen en problemen met anderen. De mensen hier zullen zeker naar u luisteren en proberen om u zo goed mogelijk te ontvangen. En als u dan naar Groningen komt zal blijken dat alles vanzelf op zijn plek valt!"

Rink
Floor Rink: sociaal- en organisatiepsycholoog

"Ik heb de RUG leren kennen als een no-nonsense universiteit die doet wat ze belooft. Groningers zijn nuchter. Hier wordt iedereen fair behandeld, maar niemand is een ster. Wel krijg je waardering voor je werk en dat is belangrijk. Daarnaast heb je aan de RUG korte lijnen met het bestuur, en dat maakt het gemakkelijker om dingen voor elkaar te krijgen."

Silhouet
Margriet Koopman: administrateur bij de afdeling Human Resources

"De RUG is een grote organisatie, waar je de kans krijgt je te ontwikkelen. Zo heb ik gewerkt voor verschillende faculteiten, met elk een eigen cultuur. Dit maakt het werken bij de RUG afwisselend. Daarnaast is ook de RUG zelf voortdurend in ontwikkeling. Het blijft een uitdaging om vanuit je functie een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen binnen de organisatie."

Nizamic
Faris Nizamic: PhD student aan het Johann Bernoulli Institute

"After I arrived in Groningen, I soon realized that I had made the right choice. The research facilities are excellent: there’s good supervision, excellent equipment and a pleasant environment to work in. When conditions are this good, you don’t have any excuse not to get a good result."

Laatst gewijzigd:13 september 2016 17:16