Over onsWie zijn wij?Introductie

Top 100 Universiteit

De Rijksuniversiteit Groningen heeft een internationale reputatie als toonaangevende onderzoeksuniversiteit. Het brede scala aan opleidingen van de RUG omvat onder andere opleidingen van Bachelor-, Master- en PhD-niveau. Onderzoek en kennis, gecombineerd met een interdisciplinaire benadering vormen de basis van deze programma's, die worden gegeven door gepassioneerde wetenschappers.

Academiegebouw
  • Opgericht in 1614
  • Meer dan 30.000 studenten en ruim 5000 fte medewerkers
  • Faculteiten: Letteren, Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, Economie en Bedrijfskunde, Rechtsgeleerdheid, Wiskunde en Natuurwetenschappen, Medische Wetenschappen, Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap, Ruimtelijke Wetenschappen en Wijsbegeerte, University College Groningen, University of Groningen / Campus Fryslân*, University of Groningen Yantai*.
  • Van de duizenden universiteiten in de wereld, behoort de RUG tot de Top 100. Daarnaast hoort de Rijksuniversiteit Groningen tot de top 25 van de Europese universiteiten.

* In oprichting

Laatst gewijzigd:26 oktober 2016 12:17