Over onsWie zijn wij?Introductie

Onderzoeksgedreven

De Rijksuniversiteit Groningen bevindt zich in de Europese top van wetenschappelijk onderzoek. We zijn succesvol omdat we fundamenteel wetenschappelijk onderzoek op innovatieve wijze toepassen bij het oplossen van maatschappelijke en individuele vraagstukken. Docenten aan de RUG betrekken hun studenten actief bij onderzoek. Zij worden geprikkeld om steeds hun grenzen te verleggen.

Ontwikkelingen in de wetenschap ontstaan vaak op de raakvlakken van verschillende vakgebieden. Daarom zijn veel onderzoeksgroepen van de RUG multidisciplinair samengesteld. Daarnaast neemt de RUG deel aan nationale en internationale onderzoeksprogramma’s. Groningse onderzoekers werken dagelijks samen met collega’s die zich overal ter wereld bevinden.

Laatst gewijzigd:26 oktober 2016 12:18