Over onsWie zijn wij?Duurzame universiteitGreen Mind Award

Winnaars 2014

De tweede editie

Over duurzaamheid die je zelf in de hand hebt, over het zo klein mogelijk maken van je ecologische voetafdruk, daar kun je lang over praten.

Wij wilden iets doen.

Daarom was hij er dit jaar weer: de prijsvraag met als hoofdprijs de Green Mind Award voor ‘smart thinking’. Jij bedenkt een goed, groen plan - de Rijksuniversiteit Groningen voert het uit. Het mag wat kosten. Omdat het heel veel gaat opleveren. Zoiets vinden we wel een eervolle Award waard - én een iPad voor de winnaars.

Voorwaarde: zorg voor meer duurzaamheid binnen onze gebouwen of bedrijfsvoering.

Spelregels?

Precies weten wat de spelregels voor dit jaar waren? Bekijk de webpagina over spelregels.

And the winner was . . .

Zo ging het bij de tweede editie van de Green Mind Award competitie. Twee prijzen en een eervolle vermelding. Zó slim bedacht, dat het zonde was om ze niet te realiseren. Deze geniaal-groene plannen vielen in de prijzen:

Universiteitsbibliotheek
Senseos
  • Eerste prijs: De Universiteitsbibliotheek 2020 – Zichtbaar Groen
    Bedacht door: L. Stevens, M. Stellingwerff en M. Teunis.
    Een gevel- en daktuin op de Universiteitsbibliotheek draagt o.a. bij aan een groenere stad, betere isolatie en regenwater opvang, versterking van de biodiversiteit en bewustwording van duurzaamheid.

Het voorstel van L. Stevens, M. Stellingwerff en M. Teunis
  • Tweede prijs: SENSEOS – SENSible hEating Operation Solutions
    Bedacht door: G.A. Pagani, F. Nizamic, T.A. Nguyen and P.J. Hartman (implementation partner).
    Het verwarmingsysteem van gebouwen wordt door computers gestuurd. Dit optimaliseert de verwarming van kamers gebaseerd op informatie van de gebruikers, het weer, het weerbericht en de agenda's van de universiteit. Het doel is om de kamer automatisch te verwarmen en alleen wanneer er mensen aanwezig zijn.
    Het voorstel van G.A. Pagani, F. Nizamic, T.A. Nguyen and P.J. Hartman

• Eervolle vermelding: Duisenberg Building – The Building of Sustainability
    Bedacht door: T.A. Nguyen and F.Nizamic.
    Een zeer compleet project, met troeven als waterbesparing, verantwoord recyclen van afval, slimme vermindering elektriciteitsverbruik, meedenkende verlichting.

Interview met Faris Nizamic en Tuan-Anh Nguyen
Laatst gewijzigd:21 juni 2016 12:56