Over onsOnze positieKwaliteitszorg

Nationale Studenten Enquête

Wat is de NSE?

16 januari 2017 is de Nationale Studenten Enquête 2017 NSE van start gegaan! De NSE is een landelijk onderzoek waarin jaarlijks tienduizenden studenten hun mening geven over hun studie. Ook de RUG doet hier dit jaar aan mee. Iedere student heeft inmiddels een uitnodiging ontvangen per e-mail. Met de resultaten van de NSE krijgen (aankomende) studenten inzicht in de studentenoordelen over opleidingen bijvoorbeeld op de website Studiekeuze123.n l  én kunnen hogescholen en universiteiten hun kwaliteit verbeteren. De NSE valt onder verantwoordelijkheid van Stichting Studiekeuze123. Deze stichting is een initiatief van de studentenorganisaties ISO  en LSVb en de onderwijskoepels Vereniging Hogescholen, VSNU en NRTO. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het onderzoeksbureau GfK.

Link in studentmail

De link naar de enquête kun je in je studentmail vinden. Ben je de link naar de enquête kwijt? Via de NSE website kun je een nieuwe link aanvragen!

NSE 2017

Resultaten voorgaande jaren

Het College van Bestuur gaat met de signalen uit de enquête aan de slag. Naar aanleiding van voorgaande uitkomsten zijn de volgende punten behandeld:

• Loopbaan
    • Om te helpen bij de overgang tussen studie en loopbaan kunnen studenten gebruik maken van de dienstverlening van Career Services.
  • Toetsing en beoordeling
    • Uit de reacties op de enquête bleek dat een groot gedeelte van de studenten minder tevreden was over de toetsing en beoordeling. In de afgelopen jaren zijn er verschillende initiatieven geweest op dit gebied en is de tevredenheid toegenomen. Toch blijft dit nog een punt dat aangepakt moet worden. Tijd en aandacht zal blijvend worden geïnvesteerd om dit punt nog meer te verbeteren.
  • Studieroosters, informatievoorziening en studiefaciliteiten
    • Met studieroosters, informatievoorziening en studiefaciliteiten zijn studenten meer tevreden dan de gemiddelde student aan een andere Nederlandse universiteit. In de toekomst wordt hier blijvend op ingezet om studenten tevreden te houden op deze punten.

Overigens laten de resultaten zien dat Groningse Masterstudenten erg tevreden zijn met de studie in het algemeen, de sfeer en het niveau van de opleiding. Verder bleek de inhoudsdeskundigheid van de docenten ook goed beoordeeld te worden. Daarnaast waren studenten positief over de mate waarin ze academische vaardigheden, zoals een kritische houding en analytisch denken, opdoen.

Laatst gewijzigd:14 maart 2017 16:06
printOok beschikbaar in het: English