Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons

Amerikaanse verkiezingen: meer racisme tegen Latino’s

02 november 2016

De grens tussen Mexico en de VS, de migratie van Mexicanen én de relatie van de VS met Mexico staan volop in de belangstelling. De Amerikaanse presidentskandidaat Trump heeft hier een aantal stevige uitspraken over gedaan. Anne Martínez is gespecialiseerd in de relatie tussen de VS en Mexico.

Martínez constateert een toename in ‘hate crimes’ en racisme jegens Latino’s in de VS, ongeacht de vraag of zij er al generaties lang wonen, onlangs legaal geïmmigreerd zijn of er zonder officiële papieren verblijven. Dit lijkt te worden gelegitimeerd door de opvattingen van Trump, die in opiniepeilingen de steun krijgt van grote delen van de bevolking. Verder lijken sociale media de drempel te verlagen om ongenuanceerde en ongefundeerde berichten over bevolkingsgroepen de wereld in te sturen. Martínez vindt de situatie in de VS verontrustend.

Meer informatie

Anne Martínez

Video’s RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:28 september 2021 13:18
View this page in: English

Meer nieuws