Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons

Wanordelijke omgeving leidt tot navolgen heldere doelen

02 december 2015

Mensen zijn in een chaotische winkelstraat makkelijker over te halen om mee te doen aan een spaaractie. Dat blijkt uit een recente publicatie van professor Bob Fennis en Jacob Wiebenga in The Journal of Environmental Psychology. Mensen hebben een natuurlijke aversie tegen wanorde en hebben diverse strategieën ontwikkeld om er mee om te gaan. In een wanordelijke alledaagse omgeving blijkt men daardoor eerder geneigd om een helder doel te accepteren en daadwerkelijk te volbrengen. Ook als dat doel niets doet voor het oplossen van de wanorde.

Video's RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:28 september 2021 08:53
View this page in: English

Meer nieuws

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...

  • 09 april 2024

    New issue FEB Research Newsletter

    We are proud to present the spring 2024 edition of the FEB Research Newsletter.

  • 08 april 2024

    Nieuwe essayreeks: Duurzaamheidsverslaggeving na de CSRD

    De eerste editie is uit van de gratis essayreeks van UGBS over duurzaamheidsverslaggeving sinds de CSRD. Met tips voor ondernemers. Abonneer om op de hoogte te blijven van nieuwe edities.