Over onsActueelMensen en meningen

Expertise

Depressies, geestelijke gezondheidszorg

Curriculum vitae

Claudi Bockting (1969) is adjunct-hoogleraar Depressie: etiologie, recidivering en chroniciteit bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. Bockting studeerde cum laude af in de psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 2006 aan diezelfde universiteit in de medische wetenschappen op het proefschrift 'The rhythm of depression'.

Bockting richt zich in haar onderzoek onder meer op potentieel beïnvloedbare factoren die een stoornis veroorzaken en/of in stand houden, waaronder interventies die de kans op terugval verminderden bij depressie (zie www.doorbreek-depressie.nl ). Ze richt zich daarnaast ook op de ontwikkeling en evaluatie van nieuwe psychologische behandelmethoden. Bockting is tevens werkzaam als klinisch psycholoog en psychotherapeut.

Wat doet leegte met de mens?

Eerder in het nieuws

Contact en meer informatie