Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen wederom hoog op 2012 Best Places to Work in Academia

20 augustus 2012
BPTW medaille

Opnieuw is de Rijksuniversiteit Groningen erin geslaagd om de top-25 te bereiken van de ‘Best Places to Work in Academia’ ranking die het vakblad The Scientist jaarlijks publiceert. De top-25 van 2012 bevat twintig Amerikaanse universiteiten en onderzoeksinstituten en vijf instellingen uit de rest van de wereld.

Sinds 2003 enquêteert The Scientist elk jaar wetenschappers. Het doel is om uit te zoeken of het instituut waar ze werken vernieuwend onderzoek wel voldoende aanmoedigt. Zit het management dicht genoeg met neus op de actuele ontwikkelingen, geeft men de wetenschappers de steun die ze verdienen?

Een accent ligt daarbij op het onderzoek in Life Sciences, het vakgebied waarop The Scientist zich bij voorkeur op richt. The Scientist publiceert over ontwikkelingen en innoverende trends in het onderzoek en besteedt regelmatig aandacht aan de vraag hoe men carrière maakt in wetenschap.

Tot dit jaar publiceerde het blad twee lijsten; één met Amerikaanse instellingen en één met instellingen in de rest van de wereld. Groningen stond vorig jaar op de vijfde plaats in de lijst met instellingen buiten de VS.

Dit jaar publiceert The Scientist één top-25, waarin het J. David Gladstone Institutes in San Francisco op de bovenste plaats staat. Het Research Center for Molecular Medicine of the Austrian Academy of Sciences in Wenen is met een vierde plaats de hoogst genoteerde instelling buiten de VS. De Rijksuniversiteit Groningen staat op plaats 24 en is daarmee nog steeds de vijfde instelling buiten Amerika. De top-25 telt slechts zeven universiteiten, waaronder Groningen. De andere plaatsen in de ranglijst worden bezet door aanzienlijk kleinere onderzoeksinstituten.

Wetenschappers waarderen de Rijksuniversiteit Groningen vooral om haar personeelsbeleid (‘Tenure and Promotion’) en noemen ook werktevredenheid (‘Job Satisfaction’) als een pluspunt. Minpunten die zij ervaren vallen onder de noemers ‘Peers’ en ‘Research Resources’.

Zie ook: The Scientist 2012 Best Places to Work Academia

Laatst gewijzigd:03 september 2021 14:59
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...