Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

College carrousel gaat weer draaien

Ruim 3000 scholieren op bezoek bij de Rijksuniversiteit Groningen
16 april 2012

Op dinsdag 17 april gaat de College Carrousel van de Rijksuniversiteit Groningen van start. Zes dagen lang worden op vier locaties in Groningen in totaal 24 hoorcolleges en 165 werkcolleges gegeven aan ruim 3000 scholieren van 42 middelbare scholen.

 

De College Carrousel is een evenement voor leerlingen van 4 VWO. Ze zijn een dag  te gast op de universiteit en maken (vaak voor het eerst) kennis met wetenschap en wetenschappers.

Programma

De College Carrousel vindt plaats op dinsdag 17 april, woensdag 18 april, donderdag 19 april, dinsdag 24 april, woensdag 25 april en donderdag 26 april. Alle leerlingen volgen een programma bestaande uit een hoorcollege, een werkcollege en een ludieke activiteit georganiseerd door studenten (een spel, debatwedstrijd, rondleiding of demonstraties).

Locaties

De vier locaties van de College Carrousel corresponderen met de vier profielen van het VWO. Het hoorcollege en de werkgroepen behorende bij het profiel C&M vinden plaats in het Academiegebouw en het Harmoniegebouw in het centrum, die van het profiel N&G in de medische faculteit aan de Antonius Deusinglaan. De profielen E&M en N&T zetelen op de Zernikecampus, E&M in de Kapteynborg en N&T in de Bernoulliborg.

Herkomst scholen

Van de 42 deelnemende scholen zijn er dit jaar 12 afkomstig uit de provincie Groningen, 14 uit Friesland, 7 uit Drenthe, 6 uit Overijssel, 1 uit Gelderland en 2 uit Noord-Holland. In totaal hadden zich dit jaar 52 scholen aangemeld, maar helaas konden we er maar 42 plaatsen.

Noot voor de pers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke Jalvingh

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:50

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...