Over onsActueelNieuws

Rapper 2Pac speelde met accent voor andere identiteit

19 oktober 2016

Rapper 2Pac was in de jaren 90 hét gezicht van de West Coast hiphopscene. Maar zelf was hij oorspronkelijk afkomstig uit New York. Taalwetenschapper Steven Gilbers doet onderzoek naar het veranderende accent van 2Pac. Hij kijkt hoe in het accent van 2Pac zijn nieuwe identiteit wordt weerspiegeld en hoe accentverandering aan biografische gegevens te koppelen is. Een accent blijkt stuurbaar, maar nooit helemaal te kopiëren.

Video’s RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Àndere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:38
printOok beschikbaar in het: English