Over onsActueelNieuws

Keetje Hodshon Prijs voor Han Thomas Adriaenssen

09 mei 2016
Han Thomas Adriaenssen

Han Thomas Adriaenssen, universitair docent en tevens VENI-laureaat, heeft de Keetje Hodshon Prijs gekregen van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Hij krijgt de prijs van 12.500 euro voor zijn dissertatie en andere publicaties.

Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een onderzoeker die niet langer dan vijf jaar tevoren is gepromoveerd ter bekroning van "oorspronkelijk onderzoek op het gebied van de geesteswetenschappen". Eens in de vier jaar is de prijs bestemd voor het domein Filosofie/Godgeleerdheid.

Het is al de vierde keer dat de prijs uitgaat naar iemand die zijn dissertatie schreef in de vakgroep Geschiedenis van de Filosofie van de Groningse Faculteit. Eerdere prijswinnaars waren Han van Ruler (1996), Lodi Nauta (2000), en Pieter Sjoerd Hasper (2004).

Adriaenssens dissertatie Knowledge and the Veil of Representations ontving veel lof van eminente historici van de filosofie en verschijnt volgend jaar bij Cambridge University Press onder de titel Cognition and Representation from Aquinas to Descartes.

Juryrapport KHMW

Video: Toelichting op het proefschrift bij de prijsuitreiking

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:21
printOok beschikbaar in het: English