Over onsActueelNieuws

Nederlandse universiteiten steunen Turkse academici en studenten

20 juli 2016

De eerste zorg van de Nederlandse universiteiten gaat uit naar studenten en medewerkers die gevolgen ondervinden van de politieke situatie in Turkije. De VSNU schaart zich achter de verklaring van de EUA, waarin Europese universiteiten zich uitspreken tegen de acties gericht op Turkse universiteiten en haar medewerkers. Voor de VSNU staan de internationale academische waarden en de principes van academische vrijheid voorop. Wetenschap is bij uitstek internationaal. Academici en studenten moeten zich vrij kunnen bewegen. Nederlandse universiteiten staan klaar om vragen en zorgen van individuele  Turkse wetenschappers en studenten in Nederland te beantwoorden. De VSNU volgt de ontwikkelingen nauwgezet en onderhoudt contact met de instellingen en met relevante partners zoals EP-Nuffic en de ministeries van Buitenlandse Zaken en OCW.

Studenten en medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen kunnen met vragen terecht bij de International Student Desk en bij de HR Information Desk.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:21
printOok beschikbaar in het: English