Over onsActueelNieuws

‘Voedingsadviezen te veel gericht op gezond eten’

09 november 2016

Overgewicht en obesitas worden vaak gezien als het resultaat van bewuste keuzes in voeding en beweging. Voorlichtingscampagnes met een sterke gezondheidsboodschap hebben echter nog weinig resultaat gehad. ‘In voedingsadviezen ligt vaak veel nadruk op de medische aspecten. Er is te weinig aandacht voor de vraag: welke keuzes maken jou en jouw gezinsleden gelukkig?’, concludeert Sanne Visser. Zij woonde zes maanden in Oost-Groningen om samen met gezinnen onderzoek te doen naar hun voedingskeuzes.

Visser bepleit meer aandacht voor de verschillende rollen van gezinsleden. Zo zijn voorlichtingscampagnes traditioneel gericht om moeders, terwijl uit haar onderzoek blijkt dat vaders een sterke stem hebben in de voedingskeuzes van het gezin. Visser promoveert op 17 november op dit onderzoek.

Contact: Sanne Visser

Video’s RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:40
printOok beschikbaar in het: English