Over onsActueelNieuws

Doorbraak naar duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen en chemicaliën?

28 april 2016

Hoe kunnen we met hernieuwbare bronnen op een efficiënte manier duurzame alternatieven voor fossiele brandstoffen produceren? Het vervangen van fossiele brandstoffen door duurzame alternatieven, en vervuilende technologieën door schone, is een belangrijke uitdaging voor de maatschappij én de wetenschap. Voor haar onderzoek op dit gebied heeft Katalin Barta van de Rijksuniversiteit Groningen in 2015 een ERC Starting Grant ontvangen. Haar onderzoeksteam heeft hierover al meerdere hoogstaande artikelen en een octrooi gepubliceerd.

Video’s RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:36
printOok beschikbaar in het: English