Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Duizenden scholieren bezoeken voorlichtingsdag Rijksuniversiteit Groningen

05 november 2013

Een studie kiezen. Bij voorkeur een studie die je met veel plezier doet en succesvol afrondt. In een stad waar je je thuis voelt. Wordt het rechten of bedrijfskunde? Groningen of Utrecht? Hoe kom je er achter of een studie bij je past?

Een bezoek aan een voorlichtingsdag kan je een eind op weg helpen. Op vrijdag 8 november presenteren alle bacheloropleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zich aan aankomende studenten. Het evenement vindt plaats van 9.00-17.30 uur in het centrum van Groningen, in het Academiegebouw, het Harmoniegebouw en bioscoop Pathé.

Programma voorlichtingsdag

Bezoekers kunnen tijdens de voorlichtingsdag informatie verzamelen over alle studies die hen interesseren, door het volgen van presentaties (vooraf online reserveren verplicht!) en/of door individuele gesprekken met studenten, docenten en studieadviseurs. In de presentaties van de opleidingen komen onderwerpen aan bod als de toelatingseisen, inhoud en opbouw van de studie en het beroepsperspectief.

Voorlichtingsdag
Voorlichtingsdag

Er zijn ook presentaties over o.a. studiekeuze, studeren in het buitenland, wonen in Groningen, studentenleven en studiekosten. Nieuw zijn de presentaties over je rechten als student, waarin juristen uitleggen waar je rekening mee moet houden bij het huren van een kamer of het aannemen van een bijbaan.

Daarnaast is er gedurende de hele dag een informatiemarkt, waarop o.a. DUO, Lefier Studentenhuisvesting, de University Student Desk en tal van studentenorganisaties en studentenverenigingen zich presenteren. Op de informatiemarkt staat ook een stand speciaal voor buitenlandse aankomende studenten.

Op het inloopspreekuur van de studentendecanen kunnen scholieren die even rustig willen praten over bijvoorbeeld studiekeuze, geldzaken of studeren met een functiebeperking de hele dag terecht. Ten slotte houdt het University of Groningen Honours College van 10.30-15.00 uur open huis in het torentje van het Academiegebouw.

Doelgroep voorlichtingsdag

De voorlichtingsdag van 8 november a.s. is een bachelorvoorlichtingsdag, bedoeld voor leerlingen uit 5 en 6 vwo en hun ouders. Ook buitenlandse scholieren van vergelijkbare opleidingen zijn van harte welkom. In de periode van 18-28 november organiseert de RUG een mastervoorlichtingsweek.

Aanmelding en informatie

Voor meer informatie en aanmelding voor de voorlichtingsdag: www.rug.nl/voorlichtingsdag, studiekiezers@rug.nl of 050-3639011.
Laatst gewijzigd:06 september 2021 15:10
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...