Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Albert Bressand benoemd tot hoogleraar Internationaal strategisch management in de Energiesector

22 mei 2013
Prof. dr. Albert Bressand
Prof. dr. Albert Bressand

De stichting Energy Academy Europe heeft prof. dr. Albert Bressand benoemd tot bijzonder hoogleraar Internationaal strategisch management in de Energiesector bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Bressand gaf tot 2006 leiding aan de afdeling Global Business Environment bij Shell in Londen. Daarna is hij als hoogleraar Practice in International and Public Affairs verbonden aan de Columbia University (New York). Hij is directeur van het Energy, Marine Transportation and Public Policy Center van de School of International and Public Affairs van deze instelling.

Bressand studeerde zowel wiskunde als technische wetenschappen aan de École Polytechnique in Parijs en promoveerde in politieke economie aan de Kennedy School of Government van Harvard University.

Bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde zal Bressand een rol spelen in de nieuw te lanceren MBA-opleiding op het gebied van Energie. Deze EMBA start per september 2014. Bressand gaat onderwijs ontwikkelen en verzorgen in vakken over internationaal strategisch management en de energiesector. Niet alleen binnen de EMBA, maar ook in andere BSc en MSc opleidingen van de FEB. De leerstoel gepositioneerd in de vakgroep en onderzoeksgroep Global Economics and Management (GEM) en Bressand zal ook bijdragen aan het onderzoek en onderwijs van GEM.

Meer informatie: Charles van Santvoord, Marketing & Communications Manager EAE, tel. +31(0)6-53725268, e-mail charles.vansantvoord energyacademy.org

Groningen Energy and Sustainability Programme (GESP): Onderzoek en onderwijs op het gebied van energie en duurzaamheid wordt aan de Rijksuniversiteit Groningen gecoördineerd vanuit het Groningen Energy and Sustainability Programme (GESP). Dit multidisciplinaire programma combineert onderzoek op het gebied van geopolitiek, rechten, economie, management en organisatie, natuurkunde, scheikunde, biologie, informatietechnologie en ruimtelijke wetenschappen. De onderzoekslijnen van het GESP zijn gas, innovatie en smart systems, duurzame energie, maatschappelijke dynamiek van duurzaamheid, energiemarkten en regulering en energietransitie. Meer informatie is te vinden op de RUG-website.

Energy Academy Europe (EAE): De EAE wil in Nederland een internationaal centre of excellence voor energie onderwijs, onderzoek en innovatie realiseren op basis van samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties, zowel in Nederland als daarbuiten. De EAE beoogt bij te dragen aan de transitie naar een duurzame, betrouwbare en betaalbare energievoorziening. De EAE staat open voor alle mensen, organisaties en bedrijven die mee willen werken aan een duurzamere energietoekomst. Meer informatie is te vinden op de EAE-website.

Laatst gewijzigd:24 mei 2022 08:25
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...

  • 09 april 2024

    New issue FEB Research Newsletter

    We are proud to present the spring 2024 edition of the FEB Research Newsletter.