Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Prins van Oranje opent conferentie MicroTAS 2010

29 september 2010

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje opent maandagochtend 4 oktober 2010 in het Martiniplaza te Groningen de 14e internationale conferentie 'Miniaturized Total Analysis Systems 2010' (MicroTAS 2010).

De conferentie richt zich op de nieuwste toepassingen van micro- en nanotechnologie in de chemie en biologie. Met deze technologieën kunnen analyses, bewerkingen en onderzoek in zeer kleine systemen worden gedaan.

De conferentie wordt jaarlijks bijgewoond door ruim 1000 wetenschappers en industriële vertegenwoordigers. Door middel van de micro- en nanotechnologie kunnen kleine analysesystemen ontwikkeld worden die hoogwaardig functioneren.

Een voorbeeld is een microsysteem ter grootte van een bankpas waarmee de kwaliteit van het grondwater bewaakt kan worden. Met dergelijke minilaboratoria kunnen medici ook snel en ter plekke een bloedmonster analyseren.
De analysesystemen zijn draagbaar, en sneller en energiezuiniger dan grote systemen.

Noot voor de pers

Accreditatie (uiterlijk donderdag 30 september, 12.00 uur): per e-mail e.m.j.verpoorte rug.nl onder vermelding van naam, medium en functie.
Gezien de beschikbare ruimte in de zaal bestaat de mogelijkheid dat een beperkte toelatingsregeling van kracht is. U wordt hierover per mail geïnformeerd.

Meer informatie:

  • J. Meindertsma, Rijksuniversiteit Groningen, tel. 050-363 3336, e-mail: j.meindertsma rug.nl
  • Rijksvoorlichtingsdienst, tel. 070-356 4142, www.koninklijkhuis.nl

Aanvangstijd: 09.00 uur

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:59

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...