Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuws

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Zoeken naar nieuwsberichten van dit kalenderjaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 927*

Religieus erfgoed in een geseculariseerde tijd
Datum:17 oktober 2017

Op 25 oktober 2017 vindt de opening van het nieuwe Centre for Religion and Heritage van de Rijksuniversiteit Groningen plaats tijdens de in dit kader georganiseerde studiemiddag ‘Religieus erfgoed in een geseculariseerde tijd’ aan de faculteit Godgeleerdheid en Gosddienstwetenschap. Het centrum is de opvolger van het Instituut voor Christelijk Cultureel Erfgoed.

UB aanwezig op Dag van de Groninger Geschiedenis
Datum:17 oktober 2017

Afgelopen zaterdag 14 oktober was de Universiteitsbibliotheek vertegenwoordigd op de druk bezochte Dag van de Groninger Geschiedenis in de Groninger Archieven.

Doorbraak in detectie van eiwitten via nanoporie
Datum:17 oktober 2017

RUG-onderzoekers hebben met een gepatenteerde nanoporie de ‘vingerafdruk’ van eiwitten en peptiden bepaald. Ze kunnen zelfs peptiden onderscheiden die maar in één aminozuur verschillen. Hun onderzoek is op 16 oktober gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications.

Chris van den Broeck wordt bijzonder hoogleraar gravitatiegolven bij Van Swinderen Instituut
Datum:17 oktober 2017

Dr. Chris van den Broeck is door de Stichting Physica benoemd tot bijzonder hoogleraar in Theoretical Particle Physics and Cosmology, bij het Van Swinderen Institute (RUG). Zijn onderzoeksveld betreft gravitatiegolven. Van den Broeck is tevens verbonden aan het Nikhef- Nationaal instituut voor subatomaire fysica - en is lid van de LIGO-Virgo Collaboration dat gisteren bekend maakte de eerste zwaartekrachtgolven van samensmeltende neutronensterren te hebben opgevangen.

iGEM-team tegen melkverspilling: fermentatiebacterie als virusverklikker?
Datum:17 oktober 2017

Met behulp van bacteriën kan melk fermenteren en ontstaat er bijvoorbeeld kaas of yoghurt. Helaas zijn deze bacteriën erg gevoelig voor virale infecties, waardoor het fermentatieproces kan mislukken. Gevolg is dat er jaarlijks grote hoeveelheden melk moeten worden weggegooid. Een internationaal team van twaalf RUG-studenten probeert die verspilling tegen te gaan door een detectiemechanisme voor deze infecties te ontwikkelen. De studenten vormen de Groningse afvaardiging voor iGEM 2017.

Blootstelling aan zonlicht verbetert de slaap
Datum:17 oktober 2017

Het licht waar mensen gedurende de dag aan worden blootgesteld, beïnvloedt niet alleen wanneer ze gaan slapen, maar ook de kwaliteit van hun slaap.

Twee RUG-wetenschappers genomineerd voor kinder-TV-prijs
Datum:16 oktober 2017

Onderzoekers Jan Willem Bolderdijk en Nanna Hilton zijn genomineerd voor de wetenschapsprijs van het kinderprogramma Klokhuis. Samen met 8 andere onderzoekers van Nederlandse universiteiten en universitair medische centra strijden RUG-wetenschappers op 8 november a.s. om de prijs.

FREE Skills Workshops
Datum:16 oktober 2017

Did you know you can get FREE workshops at FEB to enhance your skills? Tomorrow (17 Oct) you can learn how to write a convincing motivation letter. Be there 14.00-16.00!

Joep Koornstra: 'Er zitten nogal wat haken en ogen aan een verbod op motorbendes'
Datum:13 oktober 2017

De eerste zitting in de civiele zaak om het verbod van de Bandidos MC vond dinsdag plaats. Het Openbaar Ministerie wil de Outlaw Motorcycle Gang zo snel mogelijk ontbinden. Volgens onderzoeker Joep Koornstra moet er worden aangetoond dat de motorclub zeggenschap heeft gehad over of leiding heeft gegeven aan de ordeverstorende gedragingen. 'Nogal pittig om aan te tonen', zegt hij op NU.nl.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.