founded in 1614  -  top 100 university

Internationalisering

Testimonials

Rei Monden

PhD studente bij het UMCG over haar ervaringen als uitwisselingsstudent van de University of Osaka (Japan), met de Universiteit van Groningen.

Rei Monden

In 2008 kwam ik naar de Universiteit van Groningen als Masteruitwisselingsstudent van de University of Osaka, Japan. Ik koos voor de universiteit van Groningen, omdat ik een aantal wetenschappelijke artikelen had gelezen van wetenschappers die werkzaam waren aan de universiteit. Ik wilde graag meer leren van gerenommeerde wetenschappers.

Tijdens mijn uitwisselingsperiode raakte ik onder de indruk van het niveau van zowel de programma’s als de studenten. Ik verbaasde mij over de manier waarop er colleges werden gegeven. De stijl verschilde zeer sterk met die van Japan. Aan de RUG worden de studenten actief betrokken bij de colleges en de discussies die zich hierbij voordoen. Je mag vragen stellen, suggesties doen en diepe discussies aangaan met zowel docenten als medestudenten. Heel anders dan in Japan dus, waar je stil moet zitten en moet luisteren.

Vriendelijke omgeving

De relatie tussen professoren en studenten is in Nederland heel persoonlijk. Je kunt een docent zonder moeilijkheden vragen om zijn/haar mening. Het verbaasde me dat professoren je zelfs koffie aanbieden als je op zijn/haar kantoor wordt uitgenodigd om je onderzoek te bespreken! Deze persoonlijke relatie hielp en stimuleerde mij bij mijn studie. Ik vind het ook heel fijn dat mensen elkaar in Nederland bij hun voornaam noemen, zelfs als die persoon een top-wetenschapper is.

Deze vriendelijke omgeving hielp mij bij het studeren. Nadat ik een jaar in Groningen als uitwisselingsstudent was geweest, schreef ik mij in voor een Research Master programma. Ik was er van overtuigd dat dit betere kansen zou bieden voor mijn toekomst dan terug te gaan naar Japan.

PhD programma

Na het afronden van mijn Master, kreeg ik de kans om een PhD te gaan doen bij het UMCG. Een groot voordeel hiervan is dat je onafhankelijk onderzoek doet. Dit betekent dat het mogelijk wordt om je eigen ideeën en onderzoek uit te gaan voeren en hierover te discussiëren met wetenschappers over de hele wereld.

Een PhD positive in Nederland wordt bovendien gezien als een volledige baan. Je wordt dus gewoon uitbetaald tijdens het doen van je onderzoek. Dit is niet in elk land zo en hierdoor komen veel PhD studenten in de financiële problemen. In Nederland is dat dus niet zo. Bovendien ondersteunt de RUG je onderzoek en biedt de universiteit vele mogelijkheden voor het behalen van optimale resultaten.

Studeren in Groningen aan de RUG is een van de grootste, maar beste beslissingen in mijn leven geweest. Als je zelf denkt aan een studie in het buitenland in een professionele- en interessante onderzoeksomgeving, dan denk ik dat Groningen je niet teleur zal stellen!

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 09:06