Over onsWaar vindt u ons

Factuurvereisten RUG

Het Financial Shared Service Centre (FSSC) verzorgt de volledige crediteurenadministratie van de Rijksuniversiteit Groningen. Wanneer u een factuur verstuurt naar de Rijksuniversiteit Groningen is het van belang dat u voor een snelle en correcte afhandeling een aantal specifieke gegevens meestuurt en een juiste adressering hanteert.

t.a.v. [hier faculteit/dienst]
9700 AA Groningen

Blauwborgje 10
9747 AC Groningen

Facturen die niet aan onderstaande voorwaarden voldoen, kunnen wij helaas niet in behandeling nemen en zullen wij retourneren.

Naast de wettelijke vereisten, is het van belang dat de volgende specifieke gegevens staan vermeld op facturen. Het gaat hierbij om de volgende gegevens:

• ordernummer of bestelnummer of opdrachtnummer (indien van toepassing)
  • 9-cijferige projectnummer + naam besteller

Het ordernummer, bestelnummer of opdrachtnummer vindt u op de inkooporder, bestelopdracht of opdrachtbrief die u van ons ontvangen heeft. Heeft u die niet ontvangen, vraag de besteller dan altijd om het 9-cijferige projectnummer en vermeld deze duidelijk op de factuur.

Bijvoorbeeld:

Projectnummer: 105300012
Besteller: F. Laagsma

Aanhef factuur

Daarnaast is het van belang dat de aanhef op de factuur op de volgende wijze is aangegeven:

t.a.v. <Naam faculteit of dienst>
9700 AA Groningen

Digitale factuur

De papieren factuur kan naar het bovenstaande adres gestuurd worden. Een digitale factuur heeft echter de voorkeur. De digitale factuur kan naar: crediteuren-fssc@rug.nl.

Iedere afzonderlijke factuur incl. bijlagen digitaal in één niet wijzigbaar Pdf-bestand.

ZZP-ers of freelancers

Bent u een ZZP-er of freelancer? In de meeste gevallen zal de inhuuropdracht zijn verlopen via het online platform Jellow. Indien dit het geval is dan dient het inhuurnummer op de factuur te staan.

Servicedesk FSSC

De Servicedesk FSSC is het eerste aanspreekpunt voor klanten en leveranciers die contact zoeken met het Financial Shared Service Centre. Daarnaast biedt zij ondersteuning bij het gebruik van bijvoorbeeld de declaratieportal en ISP. De Servicedesk is de schakel tussen u en het FSSC en doet er alles aan om snel en efficiënt antwoord te geven op uw vragen.

De medewerkers van de Servicedesk FSSC helpen u graag verder met al uw financieel administratieve vragen zoals een openstaande factuur of declaratie.

U kunt de Servicedesk FSSC bereiken via fssc@rug.nl of telefoonnummer 050-36 34000 op werkdagen van 08.00-16.30 uur.

Laatst gewijzigd:06 juni 2017 16:37
printOok beschikbaar in het: English