Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWaar vindt u ons

Medewerkers met het vakgebied Voedingskunde & Diëtiek

Wetenschap ontwikkelt zich waar verschillende vakgebieden samenkomen. Alleen al daarom bestaat er binnen de RUG een grote verscheidenheid aan vakgebieden, met daarbinnen een groot aantal vakspecialisten. Met behulp van onderstaand overzicht, gebaseerd op een vaststaande indeling van wetenschapsgebieden, vindt u op elk vakgebied de juiste deskundige. Komt de deskundige die u zoekt niet voor in deze lijst? Via een vergelijkbaar vakgebied of een gerelateerde faculteit vindt u mogelijk alsnog de juiste persoon.

Overzicht van alle vakgebieden

NaamFunctieExpertiseVakgebied
Brinksma, dr. A.Post-doc onderzoeker School of Nursing and Health/Department of Pediatric Oncology and HematologyKinderverpleegkunde, voeding, voedingsproblemen, onder- en overgewicht bij kinderen in het bijzonder bij kinderen met kanker.Verpleegkunde
Voedingskunde & Diëtiek
Corpeleijn, dr. ir. E.Assistant Professor, ResearcherLongitudinal cohort studies, randomized controlled lifestyle intervention studies in Nutrition, Physical Activity, Lifestyle, Diabetes, Obesity in the general population / children / renal transplant recipients / diabetes / severe mental illness, E-Health, ...Huisartsgeneeskunde & Interne Geneeskunde
Voedingskunde & Diëtiek
Gedragswetenschappen
Derks, dr. T.G.J.kinderarts metabole ziektenErfelijke stofwisselingsziekten
Neonatale screening
Levergebonden glycogeen stapelingsziekten (GSD)
Medium-chain acyl-CoA dehydrogenase deficientie (MCADD)
Multiple acyl-CoA dehydrogenase deficientie (MADD)
Genetica & Erfelijkheid
Pediatrie
Voedingskunde & Diëtiek
Muskiet, prof. dr. F.A.J.Hoogleraar Biochemist by training, specialisation in Clinical Chemistry (registered Clinical Chemist in the Netherlands), wide field of interest, e.g. Clinical Chemistry, (Patho)physiology, Nutrition, Evolutionary Medicine    Chemie, Medische
Voedingskunde & Diëtiek
Fysiologie
Nonhebel, dr. ir. S.UHD Milieukunde Invloed van de (wereldwijde) voedselvoorziening op het milieu, mogelijkheden biomassa als energiebron, biobrandstoffen en de gevolgen voor voedselzekerheid,
Energie & Brandstoffen
Landbouwwetenschappen, Multidisciplinaire
Milieuwetenschappen
Voedingskunde & Diëtiek
Aardwetenschappen, Multidisciplinaire
Oosterveer, dr. ir. M.H.Young Principal Investigatornutrient sensing
stable isotope-based fluxomics
transcriptional regulation
metabolic diseases
Voedingskunde & Diëtiek
Biochemie & Moleculaire Biologie
Geneeskunde, Zuiver Wetenschappelijk Onderzoek
Priebe, dr. M.G.Onderzoeker Voedingsdeskundige, epidemioloog Voedingskunde & Diëtiek
Verkade, prof. dr. H.J.Hoogleraar PediatriePediatrie
Gastro-enterologie & Hepatologie
Voedingskunde & Diëtiek
Vonk, prof. dr. R.J.Hoogleraar Medische Voedingsleer Metabolisme & Voeding Biochemische Methoden
Voedingskunde & Diëtiek
Gastro-enterologie & Hepatologie
printOok beschikbaar in het: English