Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWaar vindt u ons

Medewerkers met het vakgebied Geschiedenis van de geneeskunde

Wetenschap ontwikkelt zich waar verschillende vakgebieden samenkomen. Alleen al daarom bestaat er binnen de RUG een grote verscheidenheid aan vakgebieden, met daarbinnen een groot aantal vakspecialisten. Met behulp van onderstaand overzicht, gebaseerd op een vaststaande indeling van wetenschapsgebieden, vindt u op elk vakgebied de juiste deskundige. Komt de deskundige die u zoekt niet voor in deze lijst? Via een vergelijkbaar vakgebied of een gerelateerde faculteit vindt u mogelijk alsnog de juiste persoon.

Overzicht van alle vakgebieden

NaamFunctieExpertiseVakgebied
Knoeff, dr. H.G.Universitair hoofddocentvroeg moderne geschiedenis, geschiedenis van (anatomische) collecties, cultuurgeschiedenis van het lichaam, Nederlandse geneeskunde in de Verlichting, geschiedenis van alchemie en chemie, medical humanitiesGeschiedenis van de geneeskunde
Wetenschapsgeschiedenis
Santing, prof. dr. C.G.Hoogleraar Middeleeuwse GeschiedenisGeschiedenis
Mediaevistiek & Renaissancestudies
Wetenschapsgeschiedenis
Geschiedenis van de geneeskunde
Sluis, drs. R. terconservator academisch erfgoedacademisch erfgoed
museologie
Geschiedenis van de geneeskunde
Geschiedenis
Verwaal, R.E., MAPhD student Ruben Verwaal is promovendus wetenschapsgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoeksproject ‘Blood, Sweat & Tears’ richt zich op de chemie van lichaamssappen in de 18de-eeuwse geneeskunde en de rol die deze speelden in de Nederlandse Verlichtingscultuur.
Geschiedenis van de geneeskunde
Wetenschapsgeschiedenis
printOok beschikbaar in het: English